Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Няма да има безплатен обяд за тимовете, заяви Чейс Кери

Няма да има безплатен обяд за тимовете, заяви Чейс Кери

49
0
Чейс Кери
Чейс Кери, снимка: ATP

През тази година отборите във Формула 1 няма да имат „безплатен обяд“, тъй като приходите за спорта са с 31 млн. паунда по-малко или 13% спрямо 2016 г. Това обяви изпълнителният директор на спорта Чейс Кери.

Причина за спада пък е решението на новите собственици Liberty Media да инвестират в спорта с назначаване на повече служители, изграждане на инфраструктура и други рекламни дейности.

„От самото начало казахме, че ще правим инвестиции в името на дългосрочните ни планове. Мисля, че досега спортът е губел от краткосрочния си фокус, и че ние успяхме да върнем свежестта в него, каза Кери. През последните години доста неща не са се движили в правилната посока, но този сезон посещаемостта се повиши, както и гледаемостта.

Всички са много по-позитивни. Спортът имаше нужда от свежа енергия и инвестиции, за да порасне. От гледна точка на отборите, всеки би искал да получава без да дава и да има растеж без инвестиции, но нищо на този свят не работи така.“

Кери обясни за какво са отишли парите и какво компанията очаква да постигне с тези инвестиции: „Нямахме организация, която да може да развива и изгражда спорта както трябва. Нямахме проучвания, маркетинг и дигитална структура. Когато стартирахме, през първите три месеца имахме трима души.

Преди четири месеца дойде шефът на отдел маркетинг, а преди три – на дигиталния ни отдел. Събирахме екипа в хода на работата през сезона, защото разполагахме само с финансов и юридически тим, който не беше достатъчен за бизнеса. Трябва да сме реалисти – нямаше да се справим без подобен ресурс от хора.“