Начало Автомобили Новото Clio продължава да освежава дизайнерската идентичност на Renault

Новото Clio продължава да освежава дизайнерската идентичност на Renault

17
0

26 години след лансирането на оригинала Clio, Renault обновява своя бестселър.

Четвъртото поколение Clio бе първият модел на Renault, който през 2012 г. въведе новата дизайнерска идентичност на марката. Благодарение на full-LED светлинния подпис, включително C-образните дневни светлини при определени версии, новото Clio продължава да освежава дизайнерската идентичност на Renault. Отпред, радиаторната решетка, в която е разположен диамантът на Renault, е с променен дизайн, което се отнася и за долната част на решетката, която е по-широка, добавяйки още по-модерно усещане в предната част. Отзад е променен дизайнът на задната броня, за да се придаде допълнително усещане за здравина.

Добавени са три екстериорни цвята (тъмно червен, сив „Титан“, бял металик), а също и нови джанти и тасове, плюс по-широка програма за персонализация.

Новото Clio се възползва от внедряването на материали, които преди бяха запазени само за по-луксозните модели на Renault. Всички тапицерии са нови, специално внимание е било отделено на визуалното качество и усещането при допир на зърнестия ефект на пластмасите. Хромираните облицовъчни елементи са изпълнени в по-приглушен, матов оттенък, а цветовете са по-изискани. Накратко, новото Clio оформя пакет от по-горен клас, който създава желан баланс между съблазнително екстериорно оформление и висококачествено изпълнение на интериора.

Мощният, ефикасен 1.5 dCi 110 дизелов двигател, свързан към 6-степенна механична предавателна кутия, е ново предложениe в каталога на Clio, което важи и за наличието на 6-степенна автоматична предавателна кутия с бензиновия двигател TCe 120. В резултат на това, новото CLIO предлага една от най-богатите моторни гами на пазара.

За да предложи на клиентите широка гама от опции, новото CLIO идва оборудвано с две различни мултимедийни системи, а именно Media Nav Evolution и Renault R-Link Evolution. Новото CLIO е първият модел в сегмент В на Renault, който се предлага с висококачествена аудио система Bose за запомнящо се аудио изживяване, докато големия избор от системи за подпомагане на управлението правят новия автомобил по-гъвкав и сигурен.

В допълнение към своя заден сензор за паркиране, и в зависимост от версията, новото Clio предлага преден сензор за паркиране и камера за движение на заден ход. Предлаган за по-добре оборудваните версии, Easy Park Assist позволява на водача изцяло да делегира паркинг маневрирането.

Поръчките започват това лято, а моделът ще излезе по улиците през септември.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter