Начало Автомобили Новият DS5 бе избран за най-добър сериен автомобил на салона в Женева

Новият DS5 бе избран за най-добър сериен автомобил на салона в Женева

34
0

След концептуалния автомобил DIVINE DS, отличен миналия септември с наградата „Най-добър концептуален автомобил” на световното автомобилно изложение в Париж, сега е ред на новия DS5.

Представен на световна премиера в  Женева, новият DS5 – флагманът на марката DS – получи наградата „Най-добър сериен автомобил на Салона”, присъдена от Auto Plus и RTL.

Призът е резултат от гласовете на читатели, зрители и интернет потребители на тези медии, които в продължение на 15 дни имаха възможността да изберат предпочитания от тях автомобил. В конкурса участваха около 40 нови автомобила в четири различни категории: сериен автомобил, зелен автомобил, концептуален автомобил и предпочитан от децата автомобил.

Новият DS5 събра 30 % от гласовете в своята категория и по този начин се открои сред 14-те конкурентни модела.

Участниците в гласуването бяха съблазнени от авангардния му стил – с вертикално ориентираната, изваяна решетка – от изтънчеността му и от вниманието, отделено на детайлите, както и от ‘хай-тек’ технологиите – като например фаровете, оборудвани с технологията DS LED Vision и поста за управление, тип кокпит със сензорен екран 7”.