Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не подценявайте Хонда, предупреди Араи

Не подценявайте Хонда, предупреди Араи

26
0
Ясухиса Араи

Шефът на проекта на Хонда за Формула 1 Ясухиса Араи предупреди, че японският производител не бива да бъде подценяван въпреки трудния старт на тестовете с Макларън.

Задвижващата система на Хонда излезе за първи път на писта в реални изпитания в началото на седмицата в Абу Даби. Макларън разработиха междинен болид – MP4-29H/1X1 – специално за проби с японския производител, който се завръща във Формула 1 през 2015 г. Пилотът от програмата за млади таланти на екипа Щофел Вандоорн обаче направи едва пет тура (нито един от тях за време) заради постоянни проблеми с електрическата система.

Въпреки това Араи заяви, че в Хонда са провели изключително сериозно проучване на турбо и хибридните технологии.

– Винаги сме искали да се върнем във Формула 1. Научихме много, а въведените този сезон правила са значително по-подходящи за работата ни. Хонда вече има разработени редица хибридни системи и много, много голям опит в тази област. Освен това намаляването на размерите (т.нар. даунсайзинг – б.р.) и използването на турбо с директно впръскване ни позволяват да се възползваме от наученото при серийните модели. Така че според мен вече разполагаме с доста добри технологии. Новите правила са насочени към опазване на околната среда и това бе причината за завръщането ни. Може би ще постигнем добри резултати догодина – заяви Араи.

Той отново заяви, че 2015 година е много важна за Хонда, както и че компанията винаги иска да побеждава.

– Може пък да откриете, че подготовката ни за следващия сезон е на много добро ниво. Трудно е да се каже колко ще е различна задвижващата система, докато тестовете бъдат възобновени. Вървим по план по отношение на развитието. Искаме да сме в добра позиция в Австралия – допълни Араи.