Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новостите на Хонда за Испания са с цел подобряване на управляемостта и...

Новостите на Хонда за Испания са с цел подобряване на управляемостта и издръжливостта

47
0

Новостите в задвижващата система на Хонда за Гран при на Испания са насочени към подобряване на управляемостта и издръжливостта й. Екипът на японската компания, завърнала се този сезон във Формула 1 като доставчик на двигатели на Макларън, обаче не е използвал някои от оставащите си 9 агрегата (възможности) за развитие през този сезон.

Новостите засягат малки компоненти, както и подобрения в картите за управление на двигателя.

„Паузата преди Гран при на Испания бе чудесна за Хонда, защото ни даде възможност внимателно да прегледаме какво се случи в първите четири състезания, да анализираме какво сме свършили добре и какво – не чак толкова добре, да се подготвим за предстоящите европейски надпревари”, посочи шефът на Хонда R&D Ясухиса Араи. „Надяваме се в Испания да видим още една частична стъпка напред за Хонда. Подготвили сме новости за задвижващата система, които да помогнат с управляемостта и издръжливостта й. Макларън също изкара две продуктивни седмици и ще имат нови компоненти на пистата. Ще видим как ще върви колата като едно цяло. Уверени сме, че всяка стъпка, която правим заедно като отбор, е в правилната посока. Дано предстоящият уикенд докаже продължаващия ни прогрес.”

Рейсинг директорът на Макларън Ерик Булие заяви от своя страна, че отборът определено ще започне европейските стартове от сезона в позитивно настроение.

„Ние, разбира се, не можем да сме удовлетворени от резултатите си, докато не се борим редовно за победи. Много съм доволен обаче от прогреса и усилията на целия тим – и Макларън, и Хонда. Отиваме в Испания с надеждата, че заедно ще отбележим напредък. По време на триседмичната пауза между Бахрейн и Испания се трудихме упорито, за да имаме нови елементи за автомобила. Знаем, че едно решение или отделен компонент няма да доведе до значителна промяна в представянето, така че се стараем заедно да подобряваме и шасито, и задвижващата система – стъпка по стъпка”, допълни той.