Начало Moto News Не се чувствах напълно комфортно, обясни Маркес първата си загуба за сезона

Не се чувствах напълно комфортно, обясни Маркес първата си загуба за сезона

47
0
Марк Маркес

Световният шампион за 2013 г. в MotoGP Марк Маркес няколко пъти заяви от началото на сезона досега, че ще е трудно да спечели всички стартове в тазгодишното първенство.

21-годишният пилот все пак извърши нещо наистина невероятно – победи в първите 10 надпревари. В Бърно серията му най-накрая бе прекъсната от съотборника му в Хонда Дани Педроса.

Маркес освен това не се качи на подиума за първи път от идването си в MotoGP.

– Случи се една от тези недели, през които не се чувствах комфортно, нито пък намерих най-добрите настройки за мотора си. Не беше грешка от моя страна или от отбора. Просто усещането бе различно от това през другите надпревари. Но в някаква степен от раменете ми се свлече огромен товар, тъй като сега поне няма да ме питат дали мога да спечеля всички състезания! Важно е освен това, че се съсредоточихме върху това да останем четвърти, макар да не ми бе леко, че не съм в състояние да се боря за победата. Но взехме 13 точки – те са важни за шампионата, в който имаме голямо предимство. Това, което има значение, е кой взима титлата, а не кой ще спечели най-много състезания.

Авансът на Маркес в генералното класиране спрямо Педроса е 77 точки. Това са повече от три победи (първата позиция в надпревара носи 25 точки).