Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Настигането на Мерцедес може да отнеме повече от две години, смята Булие

Настигането на Мерцедес може да отнеме повече от две години, смята Булие

26
0

Рейсинг директорът на Макларън Ерик Булие смята, че на съперниците на Мерцедес ще им отнеме повече от две години да догонят тима от Бракли.

Въпросът за преднината на световните шампиони бе повдигнат още след първия кръг на първенството за 2015 г. – Гран при на Австралия. Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че авансът на Мерцедес е огромен и може би ФИА трябва да прегледа ситуацията с цел изравняване на възможностите.

През 2014 г. тимът от Бракли спечели 16 от 19 старта и състезанието в Мелбърн бе възприето като потвърждение, че доминацията му ще продължи и през настоящия сезон. Булие е на мнение, че това е неизбежно с оглед на правилата.

„Според мен това не е лошо за спорта. Екипите, разбира се, искат съревнование между всички болиди, както беше през 2012 г. Промяната в техническите правила обаче създава възможност за появата на голяма разлика. Не съм изненадан. Това е цената, която се плаща при толкова драматична промяна на правилника. Налага се да си търпелив и да догонваш”, обясни Булие.

Той каза също така, че изоставането на Хонда в началото на новия шампионат не е изненадващо, тъй като Мерцедес развива задвижващата си система повече от три години, а японският производител – от едва 18 месеца.

„В това се съдържа голяма част от отговора (за нашите проблеми). Не знам какво е обяснението за Ферари и Рено. Но в Бракли има силен екип, който е свършил чудесна работа през миналата година, така че е очаквано сега да се справи още по-добре. Не съм особено изненада. Тези агрегати имат сериозен потенциал, така че настигането на Мерцедес може да отнеме повече от две години”, допълни Булие.