Начало Автомобили Новия Mercedes E Class представен в София

Новия Mercedes E Class представен в София

39
0

Официалните вносители на Mercedes Benz в нашата страна от Балкан Стар представиха пред медиите новото поколение E Class. Премиерата се състоя в елитния столичен Esterhasi Bar, а първите няколко бройки вече са в нашата страна. Десетото поколение на бизнес лимузината демонстрира изисканост, има чертите на новото поколение модели на компанията и има ексклузивен интериор. С модела се лансират редица технически иновации за целия автомобилен бранш. Те осигуряват ново ниво на комфортно, безопасно шофиране, плюс ново измерение на асистиращи за водача системи – наред с други иновации.

С новия Drive Pilot, например, Mercedes-Benz прави следващата крачка по пътя към автономното шофиране. На магистрала и междуградски път системата не само е способна да поддържа автоматично автомобила на коректното разстояние от предното превозно средство, но и за първи път може да следва предния автомобил при скорост до 210 км/ч. Това значително може да улесни водача, който вече няма нужда да натиска постоянно педалите на газта и спирачката по време на шофиране. Също така водачът получава значителна помощ от Кормилния асистент за избягване на сблъсък – дори в леки завои.

За удобството в салона значима роля имат инфотеймънт системата и контролните бутони. Опционалните екстри включват избор от 2 дисплея от следващо поколение, всеки с диагонал на екрана от 12.3 инча – за първи път в този сегмент. В допълнение, за първи път в автомобил, се използват чувствителни на докосване контролни бутони (Touch Controls) в спиците на волана. По подобие на интерфейса на смартфон те реагират на хоризонтално и вертикално приплъзване на пръста, като позволяват на водача да управлява инфотеймънт системата, без да сваля ръцете си от волана.

Също така впечатляващ е изцяло новоразработеният дизелов двигател, който поставя нови стандарти по отношение на ефективността в този сегмент, в комбинация с олекотена конструкция и оптимални аеродинамични числа. Като опция се предалга ново многокамерно въздушно окачване, което гарантира изключителен комфорт и първокласна динамика. Комбинацията от всички тези иновации превръща новия E-Class в най-интелигентната лимузина в бизнес класа.