Начало Автомобили Новите ванове Opel Vivaro Tourer и Combi+: Функционални, комфортни, удобни

Новите ванове Opel Vivaro Tourer и Combi+: Функционални, комфортни, удобни

398
0

Opel Vivaro наистина притежава множество таланти. Той служи като функционален и надежден колега и едновременно с това като ефективно транспортно средство. Благодарение на множеството възможности за конфигуриране, многоцелевият модел на Opel е бестселерът на гамата от лекотоварни модели на фирмата. Сега Vivaro отваря нова глава в своето развитие с изключително комфортните и функционални пътнически варианти Vivaro Tourer и Vivaro Combi+.

И двата нови модела, които скоро ще могат да бъдат поръчвани, притежават следните общи качества: първокласно оборудване и комфорт близки до тези, предлагани от лек автомобил и гъвкави конфигурации за пътниците, съчетани с иновативни технологии и системи за асистенция. Пример за това е контролът на скоростта с ограничение на максималната скорост, коженият волан и светлините за мъгла, които се предлага стандартно за двата варианта. В допълнение, Vivaro Tourer   ще блести с допълнителни дизайнерски детайли, когато отбележи световната си премиера на тазгодишното изложение във Франкфурт (IAA, 14 до 24  септември).

“Нашите нови пътнически варианти, Opel Vivaro Tourer и Combi+ създават изцяло нова гама от приложения на модела. Като комфортен бизнес шатъл бус и спътник за работа и туризъм, Vivaro отговаря на най-високите изисквания по отношение на комфорта и гъвкавостта,” отбеляза Щефан Рашиг, директор лекотоварни автомобили на Opel и Vauxhall.

Vivaro Tourer: Професионален пътнически шатъл с качества на луксозен салон

Новият Opel Vivaro Tourer предлага перфектните възможности на салон за бизнес и туризъм, благодарение на множеството възможни конфигурации на интериора. Вторият ред седалки с три индивидуални места с облегалки за ръце е монтиран на релсова система – стандартно оборудване за този функционален VIP шатъл. За осигуряване на лесен достъп до третия ред седалки, който също разполага с  релсова система, външните седалки на втория ред могат лесно да бъдат сгъвани напред, благодарение на функцията за лесен достъп Easy Entry. Нещо повече, Vivaro може да бъде поръчан допълнително и с втора плъзгаща се врата.

Тези, които биха искали да използват Vivaro Tourer като модерна мобилна стая за срещи могат просто да завъртят седалките от втория ред на 180 градуса, създавайки атмосфера, в която хората седят един срещу друг. Просторният ван е още по-комфортен, когато е оборудван с две, предлагани опционално и завъртащи се на 360 градуса седалки, а също и с кожена тапицерия и прибираща се масичка като опция.

Преносимите компютри и други мобилни устройства могат лесно да бъдат свързвани с помощта на два USB порта и 220 волтов контакт (с мощност до 300 вата) на втория ред. Целият интериор стандартно е облицован в името на създаването на подходяща атмосфера. Светлините в тавана са базирани на изцяло LED елементи, осигуряващи приятно осветление в тъмнината. Автоматичната климатична система в предната част и ръчно настройваната климатизация отзад гарантират приятна температура, а стандартно затъмнените стъкла – възможност за уединение.

Пътниците на предните седалки също се радват на практичен комфорт. Те могат да разчитат на комфортно пътуване, благодарение на настройваните в шест посоки индивидуални седалки, стандартно с лумбална опора и странични въздушни възглавници. В допълнение към това седалката на водача включва и настройка по височина. Като опция може да се поръча двойна седалка с интегрирано място за съхранение на предмети.

Освен воланът, тапициран с приятна за ръцете кожа, модерни системи за асистенция се грижат, за да може пътуването да бъде по-спокойно: Асистентът за паркиране на заден ход предотвратява повреди при допир с различни препятствия, а камерата за обратно виждане се предлага като опция. Чистачките на предното стъкло и предните светлини се активират автоматично при необходимост. Статичните светлини за завой осветяват кривата на пътя в посока на движението. Освен това, Vivaro Tourer винаги е оборудван с LED дневни светлини.

На разположение са четири различни инфоразвлекателни системи, осигуряващи изключително забавление, включително опционалните Navi 80 IntelliLink с функция за трафика в реално време. Системата се управлява лесно с помощта на 7-инчовия цветен сензорен екран, с бутоните на волана, или пък с гласов контрол. Навигационната система може също да осигури на водача информация за трафика с актуализации в реално време и алтернативни маршрути, за да не попадне в задръстване, благодарение на цифровата си свързаност. 

Силен характер: Шикозна външност, комфортен интериор

Vivaro Tourer предлага ексклузивен интериор, акцентиран от дръжките на вратите и задния капак, както и облицовките на огледалата в черно с лаково покритие. В допълнение се предлагат тонирани стъкла след втората колонка и 17 цолови диамантено шлифовани лети джанти. Тези, които желаят още по-висококласен интериор могат да изберат опция с елегантна кожена тапицерия и пакет Irmscher Style.

Допълнителен комфорт в Combi+: За изключително приятно пътуване

Ако Opel Vivaro Combi се доказа като удобен и практичен автомобил за превоз на до девет човека, например до местоработата, то новият Combi+ е комфортен пътнически и семеен минибус. Водачът може да се наслади на комфорта на седалката на водача с настройка в шест посоки с лумбална опора, облегалки за лактите и стандартно кожен волан; двамата пасажери пътуват в изключително приятно контурирани седалки. Задните цели редове седалки, които са монтирани на релси и могат да се местят напред и назад, са стандартно оборудвани с опори за лакти, при което както вторият, така и третият ред могат да бъдат напълно демонтирани без необходимост от използването на инструменти.

Освен това третият ред може да бъде сгънат на 180 градуса. Напълно облицованите странични части, електрозадвижваните стъкла и опционалното тапициране на пода подобно на килим допълнително допринасят за уютната атмосфера. Combi+ може да бъде поръчан и с втора плъзгаща се врата за по-лесен достъп и слизане. Ръчно контролираната климатична система за водача/пътниците до него и за задната част осигурява приятни температури в целия автомобил.

Както всички варианти на Vivaro, Vivaro Combi+ може да се сдобие със спортна визия с опционалния пакет Sport. Ленти по продължение на долните сегменти на страничните части и на предния капак му осигуряват изключително динамичен дизайн, а 17-цоловите джанти в координирана цветова схема завършват спортната визия. Семейството на големи ванове на Opel ще продължи да нараства. Трети изключително гъвкав пътнически вариант ще бъде представен скоро и ще попълни моделната гама на Vivaro.