Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не съм изненадан от скоростта на Ред Бул, ние бяхме твърде бавни,...

Не съм изненадан от скоростта на Ред Бул, ние бяхме твърде бавни, призна Фетел

52
0

Себастиан Фетел заяви, че не знае какво се случи в квалификацията за Гран при на Испания, в която той и съотборникът му във Ферари Кими Райконен останаха не само зад Мерцедес, но и зад Ред Бул. Двамата се наредиха пети и шести (като финландецът изпревари Себастиан) в тренировката за разпределение местата на грида.

„Не знам какво стана. Усещането ми в колата не беше толкова добро, колкото досега. Условията бяха променени, но не чак толкова много. Кими може би просто усещаше колата по-добре в квалификацията. Бяхме убедени, че вършим правилните промени, за които аз съм толкова отговорен, колкото е и тимът, но пистата в Барселона е особено чувствителна към всеки детайл”, заяви Фетел. „Не съм изненадан от скоростта на Ред Бул, просто ние бяхме твърде бавни. Състезанието е дълго, първата обиколка ще е важна, но след това има още много. Ще се постарая да продължа след нея и ще видим какво можем да сторим. Мисля, че колата трябва да е далеч по-бърза утре. Наистина не знам какво стана днес следобед. Целият тим е разочарован. Не постигнахме желания резултат и трябва да проверим какво се случи, да разберем.”

Четирикратният световен шампион заяви още, че в екипа нямало допълнително напрежение заради очевидното желание на президента на Ферари Серджо Маркионе за победи. Фетел обясни, че не всички четат вестници, а говорят с Маркионе, както и помежду си в тима, така че написаното в пресата не им влияе твърде много.

„В крайна сметка той ни е президент, но и фен – иска Ферари да върви силно. Всички имаме амбициозни цели, не е нужно да ни се напомня”, допълни Себастиан.

Шефът на тима Маурицио Аривабене също сподели, че не знае какво се случи с болидите на Скудерията в квалификацията. Първоначалното му предположение бе, че нещо не е било наред с колите, тъй като времената от третата тренировка бяха несравними с тези от квалификацията.