Начало Автомобили На 6 юни се открива изложението на камиони TRUCK EXPO 2019

На 6 юни се открива изложението на камиони TRUCK EXPO 2019

204
0

Товарни автомобили, задвижвани с електричество и метан, нови еко технологии за дизеловите двигатели… И още – конструктивно подобрени кабини за по-добра видимост, пълна комбинация от системи за активна и пасивна безопасност, съгласно предстоящите нови европейски изисквания, българска иновация за контрол на налягането на гумите. Това са само част от новостите, с които TRUCK EXPO 2019 се готви да впечатли професионалистите и феновете на тежките машини от 6 до 8 юни на Летище „Лесново“.

Най-голямото събитие в сектора на тежката автомобилна индустрия се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните представители в България.

ААП представлява 95% от утвърдените марки производители на леки автомобили, товарни автомобили, автобуси и мотоциклети.

„TRUCK EXPO в момента е в третото си издание. Очакваме участието на 48 изложители. Ще бъдат представени над 100 световни бранда. Общата площ на изложението е разширена до 10 000 кв. м.“ Това каза председателят на УС на ААП Александър Миланов.  По думите му 150 експоната от всички класове товарни автомобили, автобуси и специализирани превозни средства, както и 20 премиери ще бъдат показани на посетителите в летищен комплекс „Лесново“.

Марките, които ще се представят са: DAF, FORD TRUCKS, ISUZU, IVECO, MAN, MERCEDES-BENZ, OTOKAR, RENAULT TRUCKS, SCANIA, VOLVO TRUCKS, YUTONG, MAHINDRA. Те ще демонстрират технологични подобрения на двигателите, производителността, емисиите, интериора и външния вид на камионите.

По традиция на „Лесново“ участват и водещите производители на ремаркета и полуремаркета, контейнери, хладилни агрегати. Ще има фирми за сервизно оборудване, резервни части, екипировка, гуми, масла, аксесоари и консумативи, финансови инструменти и услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании.

На TRUCK EXPO ще има традиционния тест драйв на най-новите модели. За първи път ще има TRUCK TUNING SHOW за уникални тунинговани влекачи.

Един от посетителите ще има шанса да спечели два самолетни билета и нощувка + билети за Европейския шампионат на ФИА ETRC за камиони на Словакия ринг през юли.

Пазарът на товарни автомобили показва интересни тенденции за първите 4 месеца на годината. Председателят на секция „Товарни автомобили“ в ААП Георги Загоров каза: „При автобусите имаме ръст на пазара с около 7%. Това показва, че има обновяване на автопарка с по-безопасни, по-луксозни и по-ефективни автобуси по нашите пътища. Лекотоварният сектор е в спад.

При тежкотоварните автомобили има ръст от над 18%. От целия сегмент на автомобилите тази тенденция е най-изявена при тежкотоварните. В нашите паркове навлизат повече ефективни нови автомобили, екологични, със съвременни системи за безопасност. Това рано или късно ще доведе до снижаване на инцидентите с тежки товарни автомобили.

Тази година имаме подем и при продажбите на автомобили за регионален транспорт, което е добра индикация за българския бизнес.“

Официалното откриване на TRUCK EXPO 2019 е на 6 юни 2019 г. от 11:00 часа. Входът е свободен, след регистрация.