Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На Ферари отне твърде много време, за да си върне формата, смята...

На Ферари отне твърде много време, за да си върне формата, смята Фетел

95
0
Себастиан Фетел, Ферари
Фетел с болида на Ферари, брандиран с логото на Winnow; снимка Ферари

На екипа на Ферари е отнело твърде много време, за да си върне формата от началото и средата на сезона във Формула 1, когато имаше най-добрия пакет. Това заяви водещият пилот на тима Себастиан Фетел след Гран при на САЩ.

Германецът завърши едва 4-и в Остин след завъртане и загуби всякакви реални шансове да се бори за титлата с Люис Хамилтън, като 3 кръга преди края има само минимален теоретичен шанс.

Според Себастиан в Скудерията са подобрили значително представянето си в последния кръг в САЩ, тъй като са премахнали ъпгрейдите по колата за изминалите 4 месеца, които явно не са проработили добре. С тях автомобилът загуби скорост и Мерцедес се озова на лидерска позиция.

„Възвръщането на добрата ни форма може да се разглежда като добра новина, но и като лоша такава, каза Фетел. – Да се наложи да се връщаш 3-4 месеца назад по отношение на елементите по колата не може да бъде добра новина. Случилото се е трудно да се обясни.“

Според Себастиан първоначално е изглеждало, че има смисъл от новите елементи по колата, но по-късно е станало ясно, че всъщност не е така и колата не е била така силна, както преди. Очевиден проблем обаче не е бил намерен и това изглежда е довело до забавянето в корекциите и връщането към по-старите компоненти.