Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На Формула 1 няма да й липсва звукът на двигателите V8, убеден...

На Формула 1 няма да й липсва звукът на двигателите V8, убеден е Чарли Уайтинг

40
0
Бърни Екълстоун,Чарли Уайтинг

Рейсдиректорът от ФИА на надпреварите от Формула 1 Чарли Уайтинг е убеден, че на Формула 1 няма да й липсва звукът на V-образните 8-цилиндрови двигатели, когато спортът премине към новите турбо V6 за 2014 г.

През последните няколко десетилетия агрегатите в Гран при бяха V12, V10, а сега – V8 и някои наблюдатели – включително управляващият търговските права на F1 Бърни Екълстоун се опасяват, че звученето на новите мотори ще е разочароващо.

Според мен хората ще свикнат доста бързо – коментира Уайтинг пред Питър Уиндзор. – Често казано, като се сетя за четирицилиндровия BMW, който използвахме в Брабам, помня, че стигаше до 11 000 об/мин и си звучеше нормално. Новите двигатели няма да са безшумни. Звукът ще е различен, но според мен всички ще се приспособят доста бързо.

Уайтинг призна също така, че няма търпение да види какво ще се случи след въвеждането на новите правила.

– Предизвикателството е голямо. Много голямо особено за производителите на двигатели. Наистина искам да видя новите агрегати в действие – да разбера колко са сложни, колко умно конструирани. Със сигурност ще са особено високотехнологични мотори – допълни той.