Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На Хелмут Марко пак му се привиждат призраци, заяви Тото Волф

На Хелмут Марко пак му се привиждат призраци, заяви Тото Волф

116
0
Хелмут Марко

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф заяви, че на главния съветник на Ред Бул Хелмут Марко пак му се привиждат призраци относно това, че австриецът смята, че от Пирели нарочно са променили гумите си за Гран при на Испания, за да помогнат на Мерцедес.

За уикенда на Каталуня италианският доставчик донесе на отборите променени гуми с 0.4 мм по-тънък протектор, което от своя страна доведе до намаляване на контактната площ на гумите. Това позволи тяхното по-лесно загряване и елиминиране на процеса на образуване на мехури (блистеринг).

В крайна сметка от всички промени изглежда най-добре се възползваха от Мерцедес, които записаха двойна победа на Каталуня, като първи стана Люис Хамилтън, а втори Валтери Ботас. А Себастиан Фетел с Ферари остана едва 4-и, като направи втори питстоп за смяна на гуми.

„Гумите бяха променени по искане на Мерцедес, каза Марко пред немския Bild. – Когато си отбор и автомобилен производител едновременно, можеш да си позволиш това. Ние произвеждаме енергийни напитки. И разбира се ние не можем да влияем толкова, в сравнение с производител на автомобили.“

На това Волф отговори:  „Не за първи път на доктора му се привиждат призраци. Имаше проблеми с блистеринг на гумите в зимните тестове, дори при Ред Бул. Задните изглеждаха като вулканичен пейзаж. Затова Пирели подобриха гумите.“