Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без новости на Имола, но почти на границата за тегло – Ферари...

Без новости на Имола, но почти на границата за тегло – Ферари олекоти F1-75 с 5 кг

3254
0
Карлос Сайнц, Шарл Льоклер, Ферари
снимка: Ферари

Тимът на Ферари единствен няма нови компоненти за уикенда на Гран при на Емилия Романя. Според информация на Ауто Мотор унд Шпорт от Скудерията обаче имат на пистата Имола олекотени части, които да помогна със свалянето теглото на F1-75. Всички болиди с изключение този на Алфа Ромео са по-тежки, някои с доста над определения от правилата минимален лимит.

Във Ферари са успели да произведат по-леки компоненти, благодарение на които теглото на F1-75 е близо до минималното ограничение от 798 кг. Приблизително същия напредък – около 5 кг – по този показател има и Мерцедес

Колите на тима от Бракли обаче бяха сред най-тежките от началото на сезона. Екипът все още се бори с подскачането. Инженери от отбора твърдят, че вече знаят какво го предизвиква и как се случва, но решение ще има към Гран при на Испания.

Прогрес по отношение свалянето на теглото имат още Ред Бул и Алпин. Френският тим успял да намали наполовина килограмите над лимита, но очаква последните няколко да са по-трудни за сваляне.

Квалификацията на пистата Имола бе спечелена от Макс Верстапен. Това според бившия F1 пилот и настоящ телевизионен експерт Антъни Дейвидсън е изненадващо. Англичанинът очаквал Ферари да има същото темпо в сесията за разпределение местата на грида за спринта, каквото демонстрира и в свободната тренировка преди това.

„Видяхме много грешки, не бях изненадан от количеството червени флагове, макар че не съм убеден дали всичките бяха правилно показани. Като този след излитането на [Кевин] Магнусен например. Колата още работеше, той се движеше назад и напред свободна, а показаха червено знаме. Според мен това трябваше е предупреждение с двойни жълти флагове.“

„Очаквах Ферари да има темпото, което видяхме в тренировката. Мислехме, че тази скорост ще се материализира и в квалификацията, но не стана така“, допълни Дейвидсън.