Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На Мерцедес им предстои доста работа, признават от отбора

На Мерцедес им предстои доста работа, признават от отбора

17
0
2013,Люис Хамилтън,Мерцедес,Нюрбургринг

Отборът на Мерцедес трябва да свърши доста работа, за да подобри представянето на автомобила си в състезанието, заявиха от тима след Гран при на Германия.

Люис Хамилтън спечели квалификацията на Нюрбургринг, докато Нико Розберг не успя да се класира в Q3, поради грешка в стратегията. В състезанието обаче темпото на Мерцедес не бе достатъчно, за да могат пилотите да се борят за места в челото. На старта Хамилтън бе изпреварен от двата Ред Бул-а и в крайна сметка завърши на пето място, а стартиралият от 11-та позиция Розберг завърши девети. Състезателите на тима от Бракли бяха с различна стратегия в надпреварата, като Хамилтън стартира с по-меката смес, а Розберг – с медиум. 

В първата част на състезанието отново износвахме гумите, особено по-твърдите смеси, и в резултат на това нашето темпо спадна. Но когато температурите спаднаха малко и нещата се наместиха, и двамата пилоти имаха добро темпо. Люис и Нико продължиха да натискат до последната обиколка и бяха възнаградени за своята решителност. През цялото време повтаряме, че все още има въпросителна относно представянето ни при по-топло време, а състезанието показа, че имаме работа за вършене. Все още не сме направили достатъчно, за да превърнем представянето си в събота в достатъчно добро темпо, с което да спечелим състезанието при всякакви условия в неделя. Триседмичната пауза до Унгария ще ни даде възможност да обмислим как да подобрим управлението на гумите, както и да продължим да развиваме колата – коментира шефът на Мерцедес Рос Браун.

Двамата пилоти на екипа също споделят мнението, че им предстои сериозна работа занапред.

Колата не беше толкова добра за каране в неделя – каза Нико. – Имахме сериозни грижи със задните гуми и заради това не можахме да се доближим до момчетата отпред. Въпреки това се забавлявах, когато сложихме меките гуми и можех наистина да натисна, за да отбележим няколко точки. Но трябва да разберем новите смеси, защото изглежда, че новата конструкция промени нещата, особено при по-топло време.

Люис също каза, че е имал проблеми с по-твърдите гуми и добави:

Трудно състезание за нас. Не направих добър старт и Ред Бул-ите бяха много по-бързи в началото. Наистина се борихме с втория чифт гуми (медиум, б.а.), което повлия на останалата част от състезанието. Това е жалко, защото отборът наистина работи толкова усилено и върши толкова добра работа. Очевидно имахме добра кола, но поради някаква причина тя не работи добре при тези условия. Ще продължим да работим върху това. Положителното от състезанието е, че успяхме да завършим на пето място с добра стратегия и чудесни стопове и все още сме втори в класирането при конструкторите.