Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На съперниците на Ред Бул им липсва постоянство, смята Марко

На съперниците на Ред Бул им липсва постоянство, смята Марко

42
0
Хелмут Марко

На съперниците на Ред Бул им липсва постоянство, смята съветникът на тима във Формула 1 Хелмут Марко. Успехите на тима от Милтън Кийнс се дължат на факта, че са били изгладени слабостите на екипа, твърди той.

На опонентите ни им липсва постоянство. Понякога Мерцедес са силни, друг път Ферари, после Лотус. Ако бяха постоянно на високо ниво, никой нямаше да мисли, че колата ни е извънземна. Ние просто елиминирахме слабостите си. Няма грешни настройки, няма лоши стратегии, нито пропуски по време на спиранията в бокса – заяви австриецът, цитиран от Ауто Мотор унд Шпорт.

Според него ключът за силното представяне на Ред Бул е в идеалните реглажи:

Преди съсипвахме цял уикенд със сбъркани настройки. Сега ни е нужна една сесия и можем да обърнем всичко.

Сега предстои Гран при на Индия, която Себастиан Фетел спечели миналия сезон, след като бе пръв и в квалификацията. В неделя немският пилот вероятно ще се поздрави с четвърта поредна световна титла.

Пистата не е лека, тъй като има прекъсващи ритъма препятствия. Най-трудната част е влизането в трети завой. За добра обиколка на Буд Интернешънъл е нужен силен пилотски инстинкт. Досега всичко в Индия е преминавало идеално за нас – коментира преди надпреварата Фетел.

Марк Уебър отбеляза от своя страна, че Индия е уникална страна по много причини.

Според мен е свършена чудесна работа с конфигурацията. Там определено могат да се стигнат границите (на представянето) с болид от Формула 1. Трасето има големи изисквания и към пилоти, и към автомобили. Има някои места, които са предизвикателство за нас – допълни австралиецът.