Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Надеждите на Ред Бул за двигатели Мерцедес са приключили

Надеждите на Ред Бул за двигатели Мерцедес са приключили

32
0
Дитер Цетче

Надеждите на екипа на Ред Бул да получава двигатели на Мерцедес в бъдеще почти са приключили, съобщава motorsport.com. Според изданието управляващите фигури в немския концерн били убедени, че подобна сделка не би била добра за отбора във Ф1. От няколко месеца „Биковете” се оглеждат за нов доставчик на задвижващи системи след втория пореден разочароващ сезон с Рено. И техните най-големи надежди бяха свързани с Мерцедес поради факта, че германците имат най-мощните и надеждни агрегати.

Освен това в Ред Бул са се надявали, че в Мерцедес биха приели подобна сделка заради атрактивността от едно такова сътрудничество с популярната енергийна напитка. Сега обаче станало ясно, че председателят на борда на Даймлер (компанията майка на Мерцедес) – Дитер Цетче, се е настроил против идеята след разговори с Тото Волф и Ники Лауда в уикенда за Гран при на Италия. Без неговата подкрепа и тази на босовете на тима във Формула 1, подобна сделка изглежда много малко вероятна.

Според спортният шеф на тима Волф би имало много негативи от едно такова партньорство. „Ако го оценявам от гледната точка на нашия тим, това е едно споразумение, което не трябва да сключваме. Нашата кола и нашите успехи са в резултат на здрава работа и големи инвестиции от Даймлер. Изградили сме нашето превъзходство, а днес има тим, който е решил, че не иска да остане с досегашния си партньор. Това е различна философия спрямо нашата. Нищо още не се е случило, защото не гледаме много към възможните облаги от сделката, а повече към негативните, които изглежда ще бъдат повече за нашия тим.”

В Мерцедес освен това имало притеснения, че Ред Бул може да развали имиджа на немската компания, оплаквайки се от това, че не получава същите двигатели, с каквито разполага и заводския тим на Мерцедес.