Начало WRC News Най-накрая спечелихме в Швеция, радва се Танак

Най-накрая спечелихме в Швеция, радва се Танак

257
0
От Танак
От Танак на подиума, снимка: Тойота

От Танак бе много щастлив от факта, че най-накрая е спечели рали Швеция, което бе 2-и кръг от шампионата на WRC. Пилотът на Тойота триумфира в надпреварата с аванс от близо минута пред Есапека Лапи със Ситроен С3.

С успеха си естонецът излезе начело в шампионата с 47 точки. Той спечели и последната специална отсечка и има със 7 повече от Тиери Нювил с Хюндай i20, който завърши 3-и в снежното шведско рали.

„Страхотно е. Знаме колко здраво която приятел Марко Мартин натискаше, за да спечели в Швеция. Веднъж той бе много близо до това, каза Танак. – Много съм щастлив, че най-накрая ние го направихме.

В Power Stage-a влязох в добър ритъм отново. Карах малко по-бързо от нормалното, но все пак без рискове. Беше наистина добра отсечка.“

Лапи от своя страна заяви, че е очаквал условията да са по-лоши в началото на отсечката. Затова той в бил по-предпазлив в началото, но след това е започнал да натиска.

Това се оказа достатъчно той да завърши на 3 сек пред Нювил. Белгиецът каза, че не е бил в състояние да се бори с Лапи в бързите секции в последния ден. Той е бил бърз в тесните участъци, но в бързите му е липсвало нещо.