Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Най-добро класиране за сезона на Лотус

Най-добро класиране за сезона на Лотус

42
0
????? ??????????

С най-добро класиране за сезон 2010 г. се поздравиха в края на Гран при на Япония пилотите на Лотус Хейки Ковалайнен и Ярно Трули, които се подредиха съответно 12-и и 13-и. Двамата направиха поредните си силни представяния, като отново бяха първи сред първите отбори, а темпото им в квалификацията бе особено удовлетворяващо: Т127 бяха с повече от секунда по-бързи от Върджин.

– Определено фантастично състезание за мен, Ярно и целия отбор. Решихме да стартирам с меките гуми, което бе известен риск, но останах на пистата при излизането на сейфти кара. Целта бе да направя достатъчна разлика, за да не губя места, когато спра в пита. С твърдата смес болидът бе просто брилянтен – имаше огромно сцепление, темпото бе направо невероятно. Бяхме затворен с обиколка само веднъж, а на такъв тип трасе просто не можем да искаме или да направим повече – категоричен бе Ковалайнен.

Трули също бе много щастлив от представянето на целия отбор, като и той не пропусна да поздрави съотборника си.

– След наистина добър старт влязох да сложа твърди гуми при появата на кола за сигурност на пистата. Излязох зад [Сакон] Ямамото и незабавно го атакувах. Задминах го сравнително лесно и тръгнах да гоня Хейки. Накрая пак се появи проблем с хидравликата, но този път успях да стигна до финала, а е ясно, че това бе основната цел – обясни италианецът.