Начало Рали Най-важните екипи в списъка с участници на рали Йордания 2011

Най-важните екипи в списъка с участници на рали Йордания 2011

42
0
???? ???????? 2011

Официалният лист с участниците в рали Йордания 2011 вече е факт, въпреки доскорошните сериозни притесненията във връзка с достигането на дестинацията на надпреварата.

Рали Йордания е четвърти кръг от тазгодишния световен рали шампионат. Надпреварата обаче бе поставена под въпрос заради размириците в Сирия, откъдето трябваше да преминат камионите с оборудването на път за Йордания. За щастие резервен вариант за маршрут бе намерен в последния момент.

В резултат участието си потвърдиха основните съперници за титлата, а именно екипите на Ситроен и Форд съответно със своите пилоти – Себастиен Льоб и Себастен Ожие и Мико Хирвонен и Яри-Мати Латвала.

Екипът на Стобарт ще бъде представен от Хенинг Солберг и Мадс Остберг, плюс Матьо Уилсън.

Федерико Вилягра пък ще се появи и в Йордания и ще представя тима на Мюнчи Форд.

Кими Райконен за втори път ще се пусне в рали Йордания, но това ще е първото ми участие с частния тим ICE 1 Racing.

Холандецът Денис Куиперс продължава програмата си във WRC. Този път обаче вместо Фредерик Микло, до него като навигатор ще седне Бьорн Деганд.

Петер Солберг ще е на линия, защитавайки интересите на частния си тим и молейки се, това рали да премине безпроблемно за него. Другият пилот с частен Ситроен като на Солберг ще е Петер ван Меркщайн.

И в този кръг ще се появи кола на Мини, но все още спецификация S2000. Зад волана ще бъде бразилецът Даниел Оливейра.

Това са най-интригуващите имена от списъка на WRC за рали Йордания. Самата надпревара ще се проведе в периода 14-16 април.