Начало Други Накаджима/Буеми/Хартли спечелиха 88-ите 24 часа на Льо Ман

Накаджима/Буеми/Хартли спечелиха 88-ите 24 часа на Льо Ман

1078
0
2020 24 часа на Льо Ман, Тойота
снимка: Тойота

Екипажът Казуки Накаджима/Себастиен Буеми/Брендън Хартли с Тойота №8 спечели 88-ото издание на 24 часа на Льо Ман. Те имаха проблеми със спукана гума в началото на надпреварата и със спирачките малко по-късно, но колата издържа натоварването. Втори в LMP1 завърши Рибелиън №1 с Густаво Менезес/Норман Нато/Бруно Сена. Тойота №7 с Камуи Кобаяши/Майк Конуей/Хосе Мария Лопес остана на трето място след грижите с турбото през нощта.

Това е трета поредна победа на Тойота в легендарната надпревара за издръжливост

В LMP2 победата взе Юнайтед Аутоспортс №22 с Филипе Албукерке/Пол ди Реста/Филип Хансън.

Победата при GTE PRO бе за Астън Мартин Рейсинг №97 – Алекс Лин/Максим Мартин/Хари Тикнел. TF Спорт с Астън Мартин Вантаж AMR №90 – Джонатан Адам/Чарли Ийстууд/Салих Йолуч – стана пръв в GTE AM.

„Моментът, в който видях карирания флаг на 88-ите 24 часа на Льо Ман бе много емоционален“, каза президентът на Automobile Club de l’Ouest (ACO) Пиер Фийон. „Успяхме да проведем едно от най-големите спортни събития във Франция въпреки пандемията и това е победа за всички участници и партньори. Това състезание ще остави ясна следа в историята на 24-те часа. Поздравления за победителите Буеми, Накаджима, Хартли и Тойота. Бих искал да се обърна и към феновете ни, които нямаха възможност да присъстват на състезанието тази година. Догодина надпреварата ще е на 12-13 юни. Надявайки се всичко да е наред, нямаме търпение да ви посрещнем тогава!“