Начало Други Проблеми и за двете Тойоти, №8 води

Проблеми и за двете Тойоти, №8 води

1409
0
2020 24 часа на Льо Ман, Тойота
снимка: Тойота

Автомобилите на Тойота се сблъскаха с проблеми през нощта по време на 88-ото издание на 24 часа на Льо Ман. №7 (Камуи Кобаяши/Майк Конуей/Хосе Мария Лопес) водеше в надпреварата, след като стартира от полпозишън. №8 (Себастиен Буеми/Брендън Хартли/Казуки Накаджима) излезе за кратко начало, когато съотборниците им загубиха време при спиране в бокса по време на период с кола за сигурност. След това обаче изостана заради технически проблем. Висока температура на спирачките наложи прибиране на колата и при връщането на пистата Накаджима бе трети. След прибиране на сейфти кара той взе второто място.

Хосе Мария Лопес с Тойота №7 бе отворил разлика в челото, стараейки се да избягва рисковете по пистата

Малко след половината дистанция обаче №7 на свой ред бе в пита с предполагаем проблем в турбото. Вследствие на това прототипът е четвърти в подреждането, на няколко обиколки зад водещия №8. На 2 и 3 тура зад лидера са и движещите се пред него коли на Рибелиън.

Петият прототип в LMP1 отпадна след удар на Бруно Шпенглер в предпазнтите бариери, при който се откъсна задното крило.

В LMP2 лидерът през първата четвърт от надпреварата Джеки Чан DC Рейсинг Орека спря. Габриел Обри успя да я прибере. Лидер в класа е Юнайтед Аутоспортс № (Филип Албукерке/Пол ди Реста/Филих Хансън).

Начело в GTE PRO е Астън Мартин Рейсинг №97 (Алекс Лин/Максим Мартин/Хари Тикнел). В GTE AM води TF Спорт №90 (с Астън Мартин, Джонатан Адам/Чарли Ийстууд/Салих Йолуч).