Начало MotoGP News Накагами пропуска Гран при на Тайланд

Накагами пропуска Гран при на Тайланд

186
0
Такааки Накагами, LCR Хонда
Такааки Накагами, снимка Ред Бул Контент Пуул

Такааки Накагами няма да вземе участие в предстоящата Гран при на Тайланд. Пилотът на LCR Хонда ще претърпи операция на контузените си пръсти от състезанието на пистата Моторланд Арагон. Японският състезател ще бъде заменен от сънародника си Тецута Нагашима.

Накагами получи разкъсвания на четвъртия и петия пръст на дясната си ръка след сблъсък с Марк Маркес по време на Гран при на Арагон. Японецът участва в домашната си Гран при на пистата Мотеги и финишира на последната 20-та позиция.

След финала на надпреварата състезателят на LCR Хонда е направил допълнителна консултация и сканиране. Резултатите от него са показали разкъсване на сухожилието на дясното кутре. Заради това Накагами ще се подложи на операция в петък и се надява да се върне навреме за Гран при на Австралия на пистата Филип Айлънд.

Заместник на Накагами ще бъде Тецута Нагашима. 30-годишният състезател направи дебюта си в MotoGP миналия уикенд. Нагашима се движеше близо до зоната на точките преди да катастрофира в 10-тата обиколка.

„Преди всичко желая на Така добро здраве. Надявам се, че той ще може да се върне възможно най-скоро. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си на негово място за екипа на LCR Хонда Idemitsu и ще се пробвам да се насладя на състезанието в Тайланд“, сподели Нагашима.

„Очаквам с нетърпение събитието този уикенд. Честно казано наистина се забавлявах много в японското състезание и научих доста неща. Затова този уикенд искам да продължа да правя същото, защото все още трябва да науча много неща с мотоциклета от клас MotoGP“, добави пилотът на Хонда.

Нагашима прекара четири пълни сезона в Moto2 преди да стане част от семейството на Хонда. Най-доброто му крайно класиране бе осмо място през 2020 г. Тогава той записа победа в Катар и подиум в първия старт на пистата Херес.

В началото на август 2022 г. Нагашима спечели престижното състезание „8 часа на Сузука.“ Японецът бе част от заводския тим на Хонда заедно с Икер Лекуона и Такуми Такахаши.