Начало Formula E News Наказаха Гюнтер, загуби второто си място

Наказаха Гюнтер, загуби второто си място

919
0
Максимилян Гюнтер
Максимилян Гюнтер (вляво) завърши на 2-о място, но след наказанието остана извън зоната на точките

Завършилият на второ място Максимилян Гюнтер загуби второто си място в Дирия еПри в Саудитска Арабия, втори кръг от шампионата на Формула Е.

Пилотът на БМВ Андрети бе санкциониран с 24 секунди за изпреварване на Лукас ди Граси (Ауди Спорт) и Щофел Вандоорн (Мерцедес) в края на първия период на кола за сигурност.

Според правилата не е разрешено изпреварването преди линията на сейфтикара. Това важи и за пилоти, които активират атакуващия си режим. Гюнтер обаче изпревари както Ди Граси, така и Вандоорн преди въпросната линия.

След санкцията пилотът на БМВ се смъкна до 11-о място и не взе точки. При това положение втори бе класиран Ди Граси, а 3-и Щофел Вандоорн от Мерцедес.

Наказание получи другият пилот на Мерцедес – Ник де Врийс. Той финишира 7-и, но бе санкциониран с 5 секунди за това, че батерията му не отговаря на правилата. След наказанието той се озова едва 16-и.

Оливър Търви от NIO пък беше дисквалифициран за използване на 0.06 kW повече от позволената енергия от батерията. Той бе финиширал 8-и и така загуби спечелените 4 точки.