Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Наказаха Хюлкенберг за състезанието в Япония

Наказаха Хюлкенберг за състезанието в Япония

110
0

Нико Хюлкенберг получи наказание от 3 места назад в решетката за следващото състезание за Гран при на Пония след седмица. Пилотът на Форс Индия се удари в излизащия от бокса Фелипе Маса по време на надпреварата в Сингапур, като не остави достатъчно място за бразилеца и неговия Уилямс на изхода на пита.

В резултат на сблъсъка Хюлкенберг отпадна, а Маса се измъкна без сериозни поражения по колата. Освен санкцията в решетката, Нико получи и 2 наказателни точки за състезателния си лиценз.

„Инцидентът с Фелипе беше много нещастен и не разбирам защо получих наказание, преди изобщо да дискутираме случилото се в стаята на стюардите, заяви Хюлкенберг. – Видях Маса да излиза от бокса, минавайки през завой 1, а бях пред него в завой 3.

Бях на състезателната линия и взех завоя по обичайния начин. После усетих контакта със задната му лява гума и състезанието ми приключи. От моя гледна точка завоят беше мой и съм изненадан, че Фелипе отстъпи твърде късно, блокирайки гумите точно преди да ме удари.”

Маса обаче описа инцидента по различен начин. „Спирах за завоя и той сви колата си към моята, като не ми остави място къде да отида. И ме удари.”

Екипът на Форс Индия обяви, че не е съгласен със санкцията, защото смята случилото се за състезателен инцидент, но няма да подава контестация срещу решението.