Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Наказанието на Маса бе прекалено, смята Уебър

Наказанието на Маса бе прекалено, смята Уебър

25
0
Фелипе Маса

Наказанието на Фелипе Маса след удара му с Люис Хамилтън по време на Гран при на Индия е било прекалено остро, смята Марк Уебър. Австралийският пилот на Ред Бул написа в седмичната си колонка за уебсайта на ВВС, че според него стюардите трябва да са по-постоянни в решенията си. Поредният сблъсък между двамата пилоти на Ферари и Макларън за пореден път е най-обсъжданата тема след състезание, което бе спечелено (отново) от Себастиан Фетел).

Според мен ситуацията този път беше 50 на 50. Завоят, в който се случи удара, е доста бърз – преминава се на пета с около 210 км/ч и там не се използват много спирачки. Много е трудно да се изпреварва на това място, но Люис излезе много добре от предишната крива и се промъкна отвътре на Фелипе. И в крайна сметка Люис тръгна да изпреварва, Фелипе не се отказа, Люис опита да спре и не можа – бе обяснението на Уебър.

Точно както и Дейвид Култард обаче той се тревожи повече от непостоянството на комисарите при взимане на решения в подобни ситуации, както и от това, че стюардите се чувстват едва ли не длъжни да наложат санкция след такъв удар.

Положението става като по нормалните пътища. Изглежда се търси виновен при всеки инцидент. В конкретния случай комисарите решиха, че Фелипе е можел да остави на Люис малко повече място и затова го наказаха. А според мен не бе толкова неоспоримо – допълни Марк.