Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Наказанието в решетката не притеснява Верстапен

Наказанието в решетката не притеснява Верстапен

2409
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Наказанието от 5 места в решетката за Гран при на Русия в Сочи не притеснява Макс Верстапен. Холандецът ще кара с нов двигател с вътрешно горене на Хонда от 4-ата спецификация. Това за него ще е 5-и мотор при разрешени 3 за сезона, което ще означава наказание от 5 места.

Според Верстапен наказанието няма да има особено значение в Сочи, където се очаква колите на Ред Бул да не са достатъчно конкурентни, за да се борят с тези на Мерцедес и Ферари. Освен това миналата година Макс също имаше наказание в решетката и много бързо напредна в колоната.

„Защо да не сменим двигателя? Не мисля, че това ще ни попречи много на това трасе, заяви Верстапен в Сочи. – Замяната няма да означава старт от дъното на решетката за мен, а само 5 места назад. Миналия сезон потеглих от края на грида и изпреварването на коли пред мен не изглеждаше голям проблем.

Може би тази година отборите в средата на колоната са по-конкурентни. И това може да ни коства загубата на повече време, докато ги изпреварим. Но реалистично погледано така или иначе ще стартираме 4-и, 5-и или по-назад.“

Според Верстапен смяната на двигателя би трябвало да е последната за него през този сезон.