Начало Лайфстайл Направено от LEGO Ferrari 150° Italia ще посети четири града в страната

Направено от LEGO Ferrari 150° Italia ще посети четири града в страната

95
0

Уникален болид от Формула 1 Ferrari 150° Italia, сглобен от блокчета LEGO, бе представен днес в София, като с това бе дадено началото на Shell Grand Tour. От 27 юни до 14 юли 2013 г. по инициатива на Shell България в четири български града ще бъде представена най-голямата фигура от блокчета LEGO в България. Моделът на Ferrari 150° Italia е точно копие на състезателния автомобил на Фелипе Маса и Фернандо Алонсо от 2011 г. За направата му са използвани повече от 200 000 блокчета LEGO.

Събитието е част от инициативите на Shell за представяне на уникалната лимитирана колекция от минимодели на Ferrari, които могат да бъдат закупени на атрактивна цена при зареждане с висококачествените горива Shell.

Необичайният модел Ferrari беше представен от Теодора Колева (член на съвета на директорите на Shell България) и от актьора Владимир Карамазов, известен със своята страст към спортните автомобили и моторите. Той беше и първият българин, който зае мястото на пилот в пълноразмерния модел.

Програмата на Shell Grand Tour започва от столицата. Моделът ще бъде изложен днес и утре пред НДК, а на 29 юни – край езерото „Ариана“. На 9, 10 и 11 юли колата ще е в търговски комплекс Shell Изток (бул. „Цариградско шосе“, срещу The Mall). Представянето в Бургас ще бъде на 2 и 3 юли на площад „Тройката“, в Пловдив – на 6 и 7 юли на площад „Централен“ и във Варна – на 13 и 14 юли пред Grand Mall.

Проектирането и дизайна на Ferrari 150° Italia от LEGO е отнело цели 6 месеца. Сглобяването и залепянето на повече от 200 000 блокчета във фабриката на LEGO в Чехия е продължило 10 дни. Със задачата е бил ангажиран екип от 16 души, които са работили общо 810 часа. Почти всички елементи, включително воланът и контролното табло, са направени от блокчета LEGO. Предпазният колан и гумите са оригинални.