Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Промени по пистата Каталуня за предстоящото състезание

Промени по пистата Каталуня за предстоящото състезание

166
0

Пистата Каталуня, която ще приеме 5-ия кръг от шампионата на Формула 1 идния уикенд, е претърпяла няколко промени за предстоящата надпревара. Още от зимните тестове тя е изцяло преасфалтирана, а сега са направени няколко изменения, за да стане тя по-трудна за пилотите.

10-метровата зона за сигурност от асфалт от външната страна на завой 1 е била заменена с такава с чакъл. В същото време изкуствената трева на изхода на завои 2 и 7 е премахната.

Нови двойни бордюри са поставени на изхода на завои 5 и 16, а изкуствената трева е махната. Зоните за сигурност на изхода на завой 12 и от външната страна на завой 13 пък са увеличени.

Отново ще има 2 DRS зони, като първата ще на обратната права и системата ще може да се активира 40 метра след завой 9. Засичането ще става 86 метра преди 9-и завой.

Втората е на старт-финалната права и ще се активира на 57 метра след излизането от последния завой 16. Засичането ще става малко след излизането на последния шикан.

За това състезание дебелината на повърхностния слой на гумите на Пирели бе намалена с 0.4 милиметра, за да могат те да бъдат загрявани по-лесно. Това доведе и до намаляването на тяхната контактна площ. Същото важи и за стартовете на Силвърстоун и Пол Рикар.