Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Направихме изключително състезание, радва се Албон на седмото място

Направихме изключително състезание, радва се Албон на седмото място

875
0
Алекс Албон
Алекс Албон; снимка: Уилямс

Алекс Албон не скри задоволството си от седмата позиция в Гран при на Канада. Той бе избран за пилот на деня от феновете. Състезателят на Уилямс бе девети на стартовата решетка и се придвижи напред след перфектно изпълнена стратегия с едно спиране в бокса.

„Направихме изключително състезание. 40 обиколки под напрежение. Имахме достатъчно скорост, за да държим конкурентите ни зад нас. Знаехме, че ако заложим на същата стратегия като всички останали, нямаше как да вземем точки“, обясни Албон

„Но отборът винаги така прави – извеждат ме пред колоната и ми казват: „Давай, защитавай се“. Вече съм свикнал. Както се казва, това състезание вече съм го карал много пъти“, засмя се Алекс.

Албон е изключително доволен от прогреса на Уилямс след Гран при на Испания.

„Всички във фабриката положиха огромни усилия да докараме подобренията за това състезание. Хубаво е, че успяхме да направим силна събота и дори да подобрим резултата си в неделя. Демонстрирахме добра стъпка напред, а и пистата ни пасна. Хората във фабриката свършиха монументална по размерите си работа. Освен това сложихме нова задвижваща система, така че буквално хвърлихме всичко възможно като усилия за този уикенд. Страхотно е, че взехме толкова точки и отидохме девети в шампионата. Това е чудесна награда за целия екип“, допълни Албон.

Съотборникът му Логан Сарджънт бе единият от едва двамата отпаднали от Гран при на Канада състезатели (другият бе Джордж Ръсел, б.а.). Американецът също смяташе, че темпото на FW45 бе силно. Отборът обаче го спря заради засечен теч на масло. Досега най-доброто класиране на Сарджънт в състезание е 12-ото му място от първия кръг в Бахрейн. След това няма завършена надпревара на по-предна от 16-та позиция. Това провокира поредните слухове, че Сарджънт ще бъде заменен. Най-често се спряга името на Мик Шумахер. Резервният пилот на Мерцедес заяви, че е готов да се върне зад волана на болид от Формула 1 по всяко време.

„Малко вероятно е такова нещо да се случи“, продължи Мик. „Договорите по принцип се спазват. Аз вярвам, че всеки отбор е добра възможност. Винаги съм готов за действие. Повярвайте ми, работя изключително упорито, за да се върна скоро в кола. Много скоро. Сигурен съм, че нещо ще се получи в близко бъдеще.“