Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Насър се оплаква от липсата на симулатор в Заубер

Насър се оплаква от липсата на симулатор в Заубер

26
0
Заубер

Пилотът на Заубер Фелипе Насър се оплака, че тимът му няма симулатор, на който да бъдат тренирани стартове без помощ от бокса. От Гран при на Белгия пилотите ще потеглят сами, без да получават инструкции от отбора си как да намерят точката на зацепване на съединителя. Очаква се това да доведе до повече размествания в първите метри от надпреварите според това кой колко добре ще потегли. Заради липсата на симулатор обаче Насър се притеснява, че няма да е достатъчно добре подготвен за новото предизвикателство.

„Това е ужасно, заяви бразилецът. – Тимът прави всички възможно да оправи това за следващия сезон. За нас пилотите е важно да работим не само по самите стартове от място, но и по подготовката за състезанието и възможните траектории. Особено ако става въпрос за ново трасе, трябва да пробваме конфигурацията и точките на спиране.

Техническият директор на Заубер Марк Смит пък заяви, че е открил на какво се дължи проблема на болида с охлаждането. Специалистът се надява той да бъде разрешен за 2016 г., въпреки че ще му бъде трудно, тъй като Смит се присъедини към тима чак от средата на юли тази година.

„Трябва да сме по-добри в охлаждането и да постигнем по-добър баланс между аеродинамично представяне и охлаждане, заяви Смит. – За догодина ще бъдем по-близо до оптималното. Ключово е да извадим максималното възможно от колата. Имам представя какво трябва да направим. Всички съставки са налице, но трябва да ги съчетаем по правилния начин.“