Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Назначиха официално Ник Честър за технически директор на Лотус

Назначиха официално Ник Честър за технически директор на Лотус

87
0
Ник Честър

Ник Честър бе официално назначен за технически директор на Лотус, съобщиха от екипа, след като днес по-рано стана ясно, че Джеймс Алисън напуска тима. От отбора не дават повече подробности за новата месторабота на инженера, който работи в Енстън през голяма част от кариерата си (1991-1992, 1994-1999 и 2005-2013 г.).

Честър е в Лотус от 2000 г., като последната заемана от него длъжност е инженерен директор. Преди това работи в Ероуз в продължение на пет години.

Ник е добре познат на всички в Енстън, тъй като е с отбора повече от 12 години – коментира шефът на екипа Ерик Булие. – Той вече директно участва в техническите процеси за тазгодишния болид и този за следващия сезон, което осигурява плавно прехвърляне на работата, какво всъщност се осъществява от известно време насам. Ник поема новия си пост в невероятно вълнуващо време за спорта. Промените в правилата за 2014 г. ни поставят пред много предизвикателства. Настоящите ни позиции в класиранията при пилотите и отборите пък означават, че не можем да изтърваваме настоящата битка за развитие. От името на отбора и от свое има бих искал да благодаря на Джеймс Алисън за усилията му през трите периода, когато работи в Енстън.

Честър от своя страна също отбеляза, че се труди в Енстън в продължение на повече от десетилетие и с удоволствие поема новата си роля.

Благодарен съм на мениджмънта на Енстън за оказаното ми доверие и повишението на тази позиция. Наясно съм, че трябва да продължим да развиваме Е21, работейки същевременно и по колата за догодина. Предстоят ни вълнуващи месеци и за мен е чест да съм част от екипа – допълни той.