Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 NBC взе правата за F1 в САЩ

NBC взе правата за F1 в САЩ

45
0
Бърни Екълстоун,Уил Бъкстън

NBC Sports Group подписа 4-годишен договор за излъчване на Формула 1 в САЩ. Според договора Гран при ще присъства повече от 100 часа в NBC и спортния канал NBC Sports Network. Тази сделка слага край на 17-годишното отразяване на спорта по кабелния канал Speed. Президентът на двете програми NBC Джон Милър коментира пред Асошиейтед Прес:

Това е възможност за нас да увеличим покритието си върху моторните спортове с повече предавания на живо. Формула 1 е спорт с голяма аудитория по света и усещаме, че можем да го популяризираме в нашата страна.

Милър коментира още, че NBC Sports са направили преди 4 месеца значително финансово предложение и бързо след това са се споразумели с ФОМ и Бърни Екълстоун.

NBC и многобройните й канали имат огромен профил в Съединените щати и очевидно съм много доволен, че сключихме това споразумение – коментира Бърни. – Мисля, че те ще популяризират F1 до ниво, невиждано преди в Щатите.

Основната програма NBC ще излъча 4 състезания – Гран при на Канада през юни и финалните 3 старта през ноември, докато останалите 16 надпревари през 2013 г. ще вървят по NBC Sports.

Според Милър присъединяването на F1 не само няма да се конкурира с излъчването на сериите Индикар от същия NBC Sports, но може да помогне – има 4 дати, в които сутринта ще се показва F1, а после – Инди.