Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не бива да се бърза с ангажирането на Мик Шумахер в F1,...

Не бива да се бърза с ангажирането на Мик Шумахер в F1, твърди Васьор

1700
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер, снимка: Алфа Ромео

Шефът на тима на Алфа Ромео в F1 Фредерик Васьор заяви, че не бива да се бърза с ангажирането на Мик Шумахер в Гран при. Според него е твърде скоро да се говори за привличане на сина на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер на мястото на Кими Райконен от догодина. Бившият пилот от Формула 1 Ник Хайдфелд пък сподели по-рано тази година, че не би се изненадал да види Мик на мястото на Антонио Джовинаци, ако италианецът не се справя в надпреварите. Васьор е изключително опитен и е смятан за отличен познавач на таланти. Ръководил е кариерите на част от най-големите звезди. Миналия сезон наблюдава и теста на Мик с Алфа Ромео.

21-годишният Шумахер ще започне втория си сезон във Формула 2 тази година в уикенда за Гран при на Австрия

Надпреварите ще са част от съпътстващата F1 програма през уикенда. Той ще кара за тима на Према, а миналия сезон завърши 12-ти в първенството. Успя да спечели една победа – в неделното състезание на Хунгароринг, но пред него в крайното класиране се подредиха 4 други дебютанти.

„Всеки може да прогнозира каквото си поиска, ние ще вземем своето решение своевременно“, заяви Васьор. „Мик първо трябва да се съсредоточи върху кариерата си във Формула 2. От получените резултати ще преценим дали отговаря на необходимите критерии.“

Мик е в академията за пилоти на Ферари и се прогнозира, че при добър сезон през 2020 г. ще последва пътя на Шарл Льоклер. Това означава един или два сезона в Алфа Ромео и след това преминаване в италианския тим. Роденият в Монако пилот също бе част от програмата за млади таланти на Скудерията.