Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мик Шумахер може да смени Джовинаци по време на сезона, смята Хайдфелд

Мик Шумахер може да смени Джовинаци по време на сезона, смята Хайдфелд

1837
0

Мик Шумахер може да замести Антонио Джовинаци в тима на Алфа Ромео при няколко разочароващи представяния от страна на италианския пилот, смята бившият пилот от Формула 1 Ник Хайдфелд. 21-годишният син на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер трябва да се състезава за втори сезон във Формула 2. Твърди се обаче, че има вероятност да стане част от Алфа Ромео в Гран при през 2021 г. Според Хайдфелд е възможно влизането на Мик в F1 да се случи още по-рано, сподели той пред Скай Германия.

„Няма да се изненадам ако видим Мик в колата. Ако свърши добра работа във Формула 2, а Джовинаци има повече проблеми, отколкото миналата година, не би ме учудило Мик да е зад волана по средата на сезона. Млад пилот като Шумахер има шанс. Кими Райконен скоро ще приключи кариерата си, а Джовинаци не е особено силен. Хубавото е, че семейство Шумахер са напълно наясно как да постъпят, за да не се окаже Мик във Формула 1 твърде рано.”

Името на Джовинаци бе споменавано неколкократно сред възможните заместници на Себастиан Фетел във Ферари преди официалното обявяване на Карлос Сайнц

Шефът на Скудерията Матия Биното обаче отбеляза, че за италианеца е твърде рано да стане част от легендарния тим.

„Уважавам много Антонио. Миналият сезон бе дебютен за него във Формула 1, а да си част от Ферари изисква огромна отговорност. Трябва да продължава да се развива, ние ще му помагаме. Той е част от плановете ни, но му е нужен още опит”, обясни Биното.

По-рано Хайдфелд пък изрази мнение и относно обявената от Ферари и Фетел раздяла след сезон 2020

„Очевидно бе, че Фетел вече нямаше статут на №1 във Ферари. За топ пилот като него това означава липса на подкрепа и доверие от страна на отбора. Фокусът все повече се съсредоточаваше върху [Шарл] Льоклер и това бе очевидно и с новия му договор. Политическото влияние също е било страхотно, тъй като мениджърът му е синът на Жан Тод.”

„Не мисля обаче, че Мерцедес вижда комбинацията Фетел/[Люис] Хамилтън като полезна. За подобно решение би могла да изиграе роля идеята за съчетаване на немски пилот с немски производител. Себастиан обаче вероятно е осъзнал по време на тази пауза неща, които дори не е забелязвал, докато е бил част от натовареното ежедневие на Формула 1. Той има четири титли и всъщност е постигнал всичко. Има и три деца – може би сега те трябва да играят основна роля в живота му. От друга страна, един автомобилен състезател има нужда от надпревари, за да е щастлив.”