Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не бяхме бързи днес, но не сме изненадани, обясни Райконен

Не бяхме бързи днес, но не сме изненадани, обясни Райконен

67
0
Кими Райконен

Кими Райконен и Жером Дамброзио ще стартират утрешната Гран при на Италия от 7-ма и 15-та позиция на грида на Монца. И двамата печелят по едно място заради наказания на други пилоти. В Лотус обаче останаха разочаровани в известна степен от скоростта си.

Не бяхме достатъчно бързи днес, но поне сме в топ 10 – призна Райконен. – Намираме се в горе-долу една и съща позиция през целия уикенд, така че представянето в квалификацията не е особено голяма изненада. Състезанието е дълго, а по принцип сме по-силни в надпреварите. Тук може да се изпреварва, така че да видим какво ще стане утре.

Директорът операции на пистата Алан Перман сподели, че целта на екипа е била шесто време с Кими, което бе изтървано за половин десета от секундата.

– Фернандо Алонсо беше пред него в последното му излизане и по принцип това би трябвало да го изтегли напред. Фернандо обаче не бе бърз в този си тур, бяхме твърде близо до него в шикана Аскари и това ни коства около десета и половина. Но това се случва понякога в квалификациите – обясни Перман.

Той също е убеден, че състезанието може да е далеч по-силно, тъй като износването на гумите при Лотус е по-ниско, отколкото при някои от съперниците.

Що се отнася до Дамброзио, то Перман бе категоричен, че белгиецът е свършил добра работа. Самият пилот бе със смесени чувства.

Стигнах до Q2, но е разочароващо, че не направих повече. Вървях наистина добре във втори и трети сектор, но имам проблеми в първи още от вчера. 60-70% от разликата във времето ми спрямо Кими губя там, а това означава, че може да се загуби страшно много само в два завоя. Трябва да поработим върху това за утре. Положението не е прекалено лошо, но ми се щеше да постигна повече – допълни Жером.