Начало Рали Не е ясно дали Хенинг Солберг ще кара в България

Не е ясно дали Хенинг Солберг ще кара в България

40
0

Рали България не е част от състезателната програма на Хенинг Солберг и по тази причина не е ясно дали норвежецът ще се появи в Боровец. Ако това все пак стане, е възможно да кара Форд Фиеста S2000, вместо обичайния за него Форд Фокус WRC.

– Ако участвам в рали България, ще бъде с Фиеста S2000 – коментира Х. Солберг. – Ще трябва да почакаме и ще видим.

Допълнителна яснота по въпроса внесе шефът на тима Малкълм Уилсън. Той обясни, че кръговете от WRC в България и Германия не са част от програмата на Хенинг Солберг през сезон 2010. Сред причините е фактът, че пилотът никога не е харесвал асфалтовите надпревари като най-добрият му резултат на такава е четвърто място в Ирландия през 2009 г.

За сметка на това от Форд са решили в България в колата на Хенинг Солберг да се качи Пер-Гунар Андерсон, който се слави с чудесните си постижения на асфалт.

– Ще бъде интересно да видим какво ще направи Андерсон – коментира Малкълм Уилсън. – Мисля, че няколко човека го наблюдават. Със сигурност винаги ние сме следели какво прави.

Шефът на екипа на Форд настоя още, че засега сделката с Андерсон е само за едно конкретно състезание. Ако той обаче се представи на ниво, вратата на екипа е отворена за бъдещи преговори.

Очаква се Солберг да се завърне зад волана на Форд Фокус WRC по време на рали Финландия (29-31 август).