Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не искахме твърде рано да минаваме на сликове, обясни Верстапен

Не искахме твърде рано да минаваме на сликове, обясни Верстапен

51
0

Макс Верстапен заяви, че се е забавлявал в битката с Нико Розберг по време на Гран при на Великобритания. Пилотът на Ред Бул потегли 3-и, но след това със страхотна маневра от външната страна на завоите Бекетс успя да изпревари Розберг, докато още беше мокро.

След това при смените със сликове успя да запази позиция пред Нико, но в края на състезанието бе изпреварен от по-бързия болид на Мерцедес. Така той завърши 3-и, но има шанс да мине с една позиция напред, ако Нико бъде наказан за получаване на неразрешени инструкции от бокса.

„В началото на състезанието имах трудности с видимостта, обясни Макс. – Не можех да видя накъде отива. Но след като нещата се изчистиха, можех да натисна и да изпреваря Нико. Оттам нататък темпото ми беше добро. Но не искахме твърде рано да минаваме на сликове.

Може би спрях в пита за тях една обиколка по-късно, отколкото трябваше, но играхме на сигурно. След това Люис не се откъсна много напред. Нико ме натисна здраво и имахме някои добри битки. Имах трудности на правите и той направи страхотна маневра. В края чух, че той има проблем и се опитах да го изпреваря, но след като влязох в мръсната струя, беше трудно.“

Макс заяви още, че за тима е важно да изпревари Ферари в шампионата при конструкторите, като след състезанието на Силвърстоун изоставането на Биковете спрямо Скудерията беше намалено на 9 точки. 

Другият пилот на Ред Бул Даниел Рикиардо описа състезанието си като самотно и скучно, завършвайки на 4-а позиция. Той изостана от челната тройка още в началото, а след това след смяната на гуми ует с интермедия се озова и зад Перес. Австралиецът го изпревари, но нямаше какво повече да стори.

„Хубаво, че намалихме изоставането спрямо Ферари при конструкторите, заяви още Даниел. – Загубих време при виртуалната кола за сигурност и се озовах зад Перес. Беше лош късмет дойде в грешното време за нас.“

„Мисля, че беше в подходящото време. На някои места видимостта беше много добра, но на други имаше много пръски от водата, коментира Рикаирдо дали прибирането на колата за сигурност е станало в подходящото време, в края на 5-ата обиколка. Аз бях 4-и и беше сложно с видимостта, а представям си какво е било за тези пилоти по-назад. При същинския старт на завой 1 не виждах нищо.