Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не изоставаме спрямо Ферари само по отношение на двигателя, смята Тото Волф

Не изоставаме спрямо Ферари само по отношение на двигателя, смята Тото Волф

63
0
Гран при на Белгия,старт

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф смята, че колата на Сребърните стрели не изостава от Ферари само по отношение на задвижващата система.

На Спа се видя, че болидът на Скудерията разполага с повече мощност, което помогна на Себастиан Фетел да изпревари Люис Хамилтън още в първата обиколка от състезанието. След това в хода му Хамилтън така и не можеше да се доближи до съперника си, като изоставаше и в средния техничен сектор.

„Дефицитът в мощността можеше да се види, каза Волф. – Ние сме силен тим, но имаме изоставане, което води до това да не се представяме според очакванията ни. То е в бавните завои и в сцеплението.

В някои части от правите във Ферари  са по-бързи. И дори когато не излязат по най-добрия начин от завоите, те отново дърпат напред и печелят време. Освен това прегряваме повече гумите не само от Ферари, но и от Ред Бул и Форс Индия. Това мога да обобщя като нашия слабости в момента.“

Според Волф недостатъчно добрата тракция на излизане от завой 1 и по-голямата мощност на двигателя на Ферари са довели до изпреварването на Фетел спрямо Хамилтън, което изглеждаше доста лесно.

„Имаме още какво да подобрим и според мен ще окажем сериозна съпротива до края на сезона, добави австриецът. – Със сегашните правила това не е възможно да се направи с промени по хардуера на мотора, тъй като ще доведе до наказание в решетката. Трябва да стане с подобряване на софтуерното управление, работата с маслата и горивото.“