Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не можем да съкратим бързо разликата с Мерцедес и Ферари, призна Рикиардо

Не можем да съкратим бързо разликата с Мерцедес и Ферари, призна Рикиардо

37
0

Пилотът на Ред Бул Даниел Рикиардо призна, че на този етап от сезона отборът не може да разбере напълно своя автомобил и няма да е лесно тимът да съкрати голямото си изоставане спрямо лидерите от Мерцедес и Ферари. Болидът RB13 изостава солидно в квалификациите за Гран При на Австралия и Китай. В Мелбърн Макс Ферстапен изостана на 1,297 секунди от времето, с което Люис Хамилтън, спечели пол позицията, докато в Шанхай Рикиардо бе с пасив от 1,355 секунди.

„Не е като да търсим 3-4 десети от секундата, говорим си за над секунда изоставане. Такава разлика не можем да съкратим за един ден, заяви Рикиардо. –  Винаги имаме усещането, че когато сезонът се пренесе в Европа обаче, нещата се подобряват за нас.

Би ми се искало да кажа, че докато стигнем до Барселона бихме могли да паднем под секунда разлика, а после да наваксваме и още. Очаквахме да бъдем по-близо. Точно в този момент се усещаме твърде далеч, като още не сме открили точното лекарство. Няма как да кажем, че до определено състезание ще имаме тяхното темпо.”

Неговият съотборник Ферстапен увери, че отборът опитва всякакви решения, за да може да бъде конкурентен на трасето. „Разбира се, всеки иска да се бори за победа, но ако тя не е по силите ни, просто трябва да го приемем и да дадем най-доброто, каза Макс. – Точно това правим в момента. Защо и как така нещата не се получават в момента? Ако имахме тези отговори, щяхме да сме на върха.”