Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не парите са причината за интереса на Рено към Петров

Не парите са причината за интереса на Рено към Петров

61
0

От отбора на Рено отрекоха слуховете, че проявяват интерес към руския пилот Витали Петров само заради средствата, които той може да им предложи. Тим-шефът на отбора – Ерик Булие, заяви, че талантът на даден пилот винаги е бил приоритет за французите.

„В момента не разговарям само с петима пилоти, а с всички, които все още нямат договор във Ф1. Говорих с Ник Хайдфелд, Такума Сато, Кристиян Клийн, Ромейн Грожан и още редица други пилоти.

На първо място аз търся талант, но след това вече трябва да видя и какви са възможностите за спонсорство. Хората казват, че се интересуваме от Петров само защото той би ни донесъл много пари, но всъщност той не е най-богатият пилот, с който разговаряме.

Естествено ще бъде грешка, ако не обърна внимание на националността му. Той би могъл да отвори нов спонсорски пазар за нас вбъдеще. Русия не е лесен пазар, а днес Ф1 не е толкова популярна там, колкото е в други страни, затова би било интересно да комбинираме таланта с бъдещи перспективи, но той не е на върха в моя списък“, обясни Булие пред телевизия ESPN.