Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не съм имал намерение да се оттеглям заради Малайзия, заяви Уебър

Не съм имал намерение да се оттеглям заради Малайзия, заяви Уебър

43
0
Марк Уебър

Марк Уебър не е имал намерение да се оттегля от Формула 1 заради случилото се в Гран при на Малайзия, заяви австралийският пилот на Ред Бул при първата си среща с журналисти след скандала на пистата Сепанг. Разправията от втория кръг в шампионата на F1 за 2013 г. доведе до поредица спекулации, една от които бе за възможността състезателят да спре със състезанията още този сезон.

Уебър обаче бе категоричен, че определено иска да довърши стартовете в календара.

Много хора поставяха под въпрос това ми намерение, но в главата ми не е имало съмнение. Аз искам да се състезавам тази година, да направя силна кампания и да се боря за победи. Ако сториш достатъчно, то някои други неща могат да се случат, така че това е първата цел. При мен всичко става година за година. Като дойде лятото, ще говоря с Дитрих [Матешиц] и ще тръгнем от там. Сега сме едва на третото състезание, а досега никога не съм взимал решения за кариерата си на този етап от сезона. Да, в момента бъдещето ми е сред най-обсъжданите теми по различни причини, но не виждам защо да правя каквито и да било изводи – обясни Марк.

Австралиецът се върна също така към случилото се по време на състезанието на пистата Сепанг. Той призна, че е бил малко изненадан от по-ранното спиране на съотборника си Себастиан Фетел при финалните боксове в Малайзия. Отборът обаче се опитвал да предотврати евентуално изпреварване от страна на Люис Хамилтън (Мерцедес), тъй като англичанинът излезе пред германеца при по-ранно спиране в пита:

– Опитвахме се да се справим с разликата спрямо Люис. Не съм сигурен кога точно спря той, но Себастиан бе заплашен да отиде пак зад него и отборът очевидно не желаеше да допусне случването на този сценарий.

Случилото се в Малайзия „не е необичайна ситуация“ – така определи разправията Уебър.

– Нямам търпение да се състезавам този уикенд и да продължа напред – продължи той. – Когато си в челото във Формула 1, винаги ще се случва нещо. Просто зависи какво от всичко можеш да контролираш. В крайна сметка аз лично искам да карам. Да изляза от бокса и да отида на трасето, да разбера как върви болидът тук – допълни Марк.

На въпрос какво мисли относно вчерашния коментар на Фетел, който заяви, че няма да се извинява задето е спечелил, австралиецът заяви:

– Това е неговото мнение. Такава е позицията му относно случилото се в Малайзия.