Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не само ще влизат нови състезания, но и ще отпадат такива, обяви...

Не само ще влизат нови състезания, но и ще отпадат такива, обяви Чейс Кери

117
0
Рос Браун, Чейс Кери
Рос Барун и Чейс Кери, снимка: АТР

Изпълнителният директор на F1 Чейс Кери обяви, че в календара на спорта не само ще влизат нови състезания, но и от него ще отпадат такива. Това ще са надпревари, с които споразуменията за домакинство по думите му не са атрактивни.

За следващата година в календара няма да има нови състезания, но през 2020 г. в него ще влязат Виетнам в Ханой и Холандия на пистата Зандвоорт, а може би и Маями по улиците на града.

Много е възможно обаче тогава Силвърстоун да отпадне от календара, като договорът й изтича след 2019 г. Заплашени са още пистата Монца в Италия и Интерлагос в Бразилия.

„Очакваме календарът да нарасне и да стане повече от сегашните 21 състезания, каза Кери. – Увеличаването ще бъде малко, като ние се вълнуваме не само от бройката, но и от качеството и разнообразието на новите дестинации, които имат интерес да приемат състезание.

Очакваме да заменим някои от сегашните състезания, за които сме наследили неатрактивни договори с нови надпревари и споразумения, които са по-добри за спорта и са по-стойностни.“