Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не сме очаквали да сме толкова бързи, признава Рикиардо

Не сме очаквали да сме толкова бързи, признава Рикиардо

46
0

Даниел Рикиардо заяви, че в екипа на Ред Бул не са очаквали да са толкова бързи преди началото на сезона. Австралиецът завърши на 4-о място първите 3 състезания, като в последното в Китай постигна второ време в квалификацията и дори поведе колоната след старта. Неговият съотборник Дани Квят пък стигна до подиума в Шанхай.

Заради използването на моторите на Рено, брандирани с логото на Tag Heuer, се очакваше Биковете да губят по близо секунда на обиколка заради по-ниската мощност на двигателя спрямо Мерцедес и Ферари. Оказа се обаче, че френските мотори вече далеч не изостават толкова от водещите, а в същото време шасито на Ред Бул е поне толкова добро, колкото това на Сребърните стрели.

„Нашата конкурентноспособност е обещаваща, заяви Рикиардо. – Във всяко от 3-те състезания показахме скорост. Често казано никой в тима не е смятал, че ще бъдем толкова бързи. В началото на сезона мислех, че дори можем да се провалим. И когато бъдем готови с обновленията по колата, ще бъдем още по-бързи.”

Според другият пилот на тима Дани Квят подобренията по шасито и по задвижващата система като цяло са довели до значителното подобрение на скоростта на болида. Очаква се за Гран при на Канада тимът да получи нова спецификация на мотора със значителни ъпгрейди, което би направило пилотите на Ред Бул способни дори да се преборят за победата на някои писти.

„Мисля, че всичко е възможно (като представяне), заяви руснакът. – Няма област, в която да сме направили огромно подобрение. Просто всичко е по-подредено. Миналата година с малко неприятности бяхме много конкурентни в Монако. И тази година може би имаме шанс да сме още по-силни. Идват добри възможности за нас.”

Ексклузивно интервю с Дани Квят четете в новия брой 193 на списание ClubS1, който ще е на пазара в края на седмицата.