Начало Formula E News Нелсън Пике разнася храна на възрастни хора

Нелсън Пике разнася храна на възрастни хора

335
0
Нелсън Пике
снимка: GPS Foundation

Трикратният световен шампион във Формула 1 Нелсън Пике разнася заедно със сина си Педро храна и продукти на по-възрастни и бедни хора в родната си Бразилия. Със собствени средства те допълват кошниците на хората, които заради възрастта си са принудени да стоят по домовете. Педро разказа, че при поръчка за 40 реала (6,77 eвро) всъщност човекът получа кошница с продукти за поне 70, с по-трайни продукти.

„Правим всичко заедно с пастора от местната църка, когото познаваме отдавна”, обясни Педро, който тази година трябва да дебютира във Формула 2. „Те имат 120 регистрирани семейства, изпитващи много трудности. Започнахме да им помагаме миналата година. Раздадох 50 коледни подаръка на деца, които никога не са получавали дар в живота си. Сега просто им носим основни хранителни продукти. С пандемията количествата станаха по-големи и е по-трудно да обслужваме всичките семейства едновременно.”

Семейство Пике са направили и сайт за дарения към хората от общността, в който са преведени доста пари от пилоти и колеги от моторния спорт

Нелсън Пике е един от легендарните пилоти на 80-те години на XX век. Той е син на бивш министър на здравеопазването на Бразилия. Смятан е от Бърни Екълстоун за един от най-добрите на всички времена, има с изключително остър език и твърд характер.

 

View this post on Instagram

 

#f1 #nelsonpiquet #cartoon #art

A post shared by Nelson Piquet Racing (@nelsonpiquetracing) on

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.