Начало Избрани Неочаквано добър завършек на деня за Хаас

Неочаквано добър завършек на деня за Хаас

3244
0
Хаас VF-22
снимка, Хаас

Отборът на Хаас завърши втория ден от тестовете в Бахрейн по неочаквано добър начин. Завърналият се на мястото на Мазепин Кевин Магнусен записа първо време. Това се случи в допълнителния един час, който бе отпуснат на тима заради забавянето на тяхното оборудване, което ги принуди да пропуснат първата част от вчерашните изпитания.

Мик Шумахер бе пръв на пистата с VF-22, за да надгради 89-те обиколки, натрупани по време на тестовете в Барселона. За нещастие излизането му от гаража се забави с почти час, тъй като бе отстранен теч на масло. Планът на германеца бе допълнително компрометиран от проблем с охлаждането. В  крайна сметка проблемът с изпускателната система доведе до ранното му приключване на пистата с едва 23 обиколки. Шумахер направи най-добрата си обиколка за1:37.846, използвай гуми С2.

Кевин Магнусен се справи по-добре в следобeната сесия. Той седна зад волана на автомобил от F1 за първи път след Гран при на Абу Даби през декември 2020 г. Ветеранът бързо се адаптира към колата и в края на завръщането си направи най-бързата обиколка за деня- 1:33.207. Пилотът от Дания караше с гуми С4.

Времето на Магнусен бе постигнато по време на последния час от вечерната тренировка. Отборът на Хаас работи с един час повече от останалите екипи, за компенсира един от четирите часа загубено време на пистата по време на тестовете. Причината за това бе забавяне на товарния превоз в началото на седмицата. Магнусен записа общо 60 обиколки с новата кола на Хаас VF-22.

„За съжаление имаше няколко неща, които ни попречиха да караме толкова, колкото ни се искаше. Въпреки това научихме повече, което винаги е положително. Вече имам над 100 обиколки с този нов автомобил. Надявам се на още няколко утре. Вървим по добър път, по който опознаваме автомобила все по-добре. Сега остана да разберем каква ще е  надеждността. Всички в отбора очакват с нетърпение състезанието в Бахрейн“, сподели Мик Шумахер. 

Беше много хубаво да се върна в болид от Формула 1 и то с отбора н Хаас. Мисля, че всичко мина много добре. Имахме добър ден за тестване. Първите няколко обиколки прекарах в набиране на скорост с автомобил от F1. Имах чувството, че никога не съм отсъствал от спорта. В края на деня се чувствах страхотно. Утре ще направя още обиколки и ще свикна още с новата генерация автомобили. След това се надявам да бъда в малко по-добра форма за следващата седмица“, заяви Кевин Магнусен. 


Днес беше по-добър ден. Сутринта започна с няколко проблема за Мик. Не успяхме да се справим, както искахме. Мисля, че си заслужаваше да преминем през това, дори само за да отстраним някои от проблемите в автомобила. Следобед излязохме малко по-късно, защото трябваше да поправим колата. Това беше доста добра сесия за Кевин. Работихме с един час повече от всички останали, защото загубихме време през първия ден, Като цяло вървим в правилната посока. За съжаление ни остава само един ден тестове а ми се искаше да са три“, обясни Гюнтер Щайнер.