Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Непостоянно поведение на колите е основният проблем във Ферари

Непостоянно поведение на колите е основният проблем във Ферари

55
0

Втора и трета позиция на стартовата решетка за Гран при на Китай спечелиха пилотите на Ферари Кими Райконен и Фелипе Маса. От Скудерията признаха, че не са можели да победят съперниците от Макларън, като шефът операции на пистата Лука Балдизери отбеляза, че проблемът на отбора на пистата в Шанхай е непостоянно поведение на колите.
Работихме упорито, за да разрешим проблема, но не успяхме напълно да се справим – допълни той.

Според шефа на тима Стефано Доменикали нещата са поправими в състезанието.
Приличен резултат като цяло. И двамата ни пилоти са на първите две редици, така че имаме шанс да измъкнем максимума от утрешното състезание. Разбира се, пред нас се намира състезател, показал се много силен през настоящия уикенд. Надпреварата ще е много дълга, а и има някои съмнения относно времето. С риск да се повторя, ще кажа, че ключът за постигане на резултат ще е на първо място издръжливост, след това поведение на гумите, работата на отбора и пилотите, стратегията и представянето на колите. Ако всичко това е на ниво, можем да се справим – каза Доменикали.

Кими Райконен най-после изрази задоволство от представянето си в квалификация:
Най-накрая нещата като че ли се получиха за мен в рамките на квалификация. За титлата е твърде късно, но определено научихме урок, който ще е много полезен догодина. През цялото време досега се борихме с настройките, когато най-после всичко си дойде на мястото в третата част на тренировката за място на грида. Дори да не вземем предвид количествата гориво в колите, днес при всички случаи щеше да ни е трудно да бием Макларън, но аз съм доволен от цялостния резултат за тима.

Претендентът за титлата Маса пък не отрече разочарованието си, но отбеляза, че състезанието е дълго и всичко може да се случи.
Днес ми бе трудно да намеря правилния баланс в колата си, особено в последния квалификационен сегмент. Утре нещата ще са различни, защото автомобилът показа, че е добър в дълги серии. Ще можем да атакуваме и да спечелим позиции, като вярваме, че състезателната ни стратегия е добра – убеден бе бразилецът.