Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не е имало неразбирателство във Ферари относно размяната на пилотите, настоя Льоклер

Не е имало неразбирателство във Ферари относно размяната на пилотите, настоя Льоклер

2238
0
Шарл Льоклер, Карлос Сайнц, Ферари
Шарл Льоклер и Карлос Сайнц; снимка: Ферари

В екипа на Ферари не е имало неразбирателство по отношение размяната на позициите между пилотите на тима по време на Гран при на Мексико, настоя Шарл Льоклер. В състезанието на Аутодромо Ерманос Родригес той получи инструкция да пропусне съотборника си Карлос Сайнц, за да опита испанецът да догони Пиер Гасли (Алфа Таури). Уговорката бе, че ако не се получи, Сайнц ще върне позицията на Льоклер, както и стана. В началото обаче изглеждаше като че ли Шарл се бави да изпълни указанието.

„Цялата идея вече бе дискутирана предварително. В едната обиколка ме помолиха да го пусна, но в този момент мисля, че изпреварвах изостанал автомобил, така че не се получи веднага. В следващия тур ми казаха да не го правя и в крайна сметка се случи малко по-късно.“

„Всичко беше ясно и изпълних инструкцията тогава, когато бе дадена“, заяви Льоклер

След състезанието пък роденият в Монако пилот се обадил на Серхио Перес, но не само, за да го поздрави за подиума в домашната му Гран при.

„Шарл Льоклер се обади на Чеко и му каза: „Чеко, не знаеш колко щастлив ме прави това как родителите ти празнуват по този начин. Просълзих се. Щеше да е страхотно баща ми да ме види така“, разказа бащата на пилота на Ред Бул Антонио Перес Гарибай.

Льоклер загуби баща си през 2017 г. Перес старши не знаел за това и бе трогнат от споделеното от състезателя на Ферари. Той бе изключително експресивен още през уикенда в Съединените щати, но емоциите му стигнаха връхна точка в Мексико. След надпреварата Антонио Перес отиде при сина си в зоната на стадиона и празнува заедно с него и Макс Верстапен, развявайки огромно мексиканско знаме. Серхио Перес младши, който през декември ще навърши 4 години, пък бе пуснат отстрани на подиума, откъдето гледаше как татко му получава купата за третото си място. Перес стана първият мексикански пилот в историята на Формула 1, водил в домашната си Гран при.