Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нестабилна предница попречила на Верстапен в квалификацията (обновена)

Нестабилна предница попречила на Верстапен в квалификацията (обновена)

1903
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен остана втори в квалификацията във Великобритания, само на 0,075 сек зад Люис Хамилтън (Мерцедес). До Q2 пилотът на Ред Бул диктуваше темпото, след като бе най-бърз и по-рано в петъчната свободна тренировка. В квалификацията обаче се оказа с нестабилна предна част и остана изненадан от това.

„Трябва да прегледаме какво стана, защото колата всъщност вървеше доста добре, но имаше сериозна нестабилност на предната част. Заради това не можех да атакувам в завоите и все чаках сцепление от предните гуми. Малко странно усещане, защото не мисля, че беше свързано с настройките или предното крило. Но това е положението. Освен това сме доста близо, така че не е проблем.“

„Самото чувство около сесията беше странно“, каза още Верстапен

„Правим квалификация, караме на пълна газ, а всъщност това няма нищо общо с полпозишъна (за неделното състезание). Да видим утре какво ще стане. Според мен колата ни е силна. Трябва да коригираме проблема от квалификацията, но съм уверен, че можем да направим силна надпревара.“

Серхио Перес остана 5-ти и обясни, че е излязъл от пистата в 15-ти завой по време на най-бързия си тур и времето му не е било зачетено.

„За щастие загубих само една позиция. Но това са правилата. Четвърто място щеше да е малко по-добре, но в спринта ще може да се вземе по-добра позиция за неделния грид. Подобрихме много болида, но в края на Q3 имаше разлика в баланса и не успях да извлека максимума. Интересно е какво ще се случи утре и какъв прогрес може да запишем“, допълни Перес.